Her på Togbloggen.no handler det om å glede seg over å være på reise og om opplevelsene underveis. Reiseglede, rett og slett.

Dessverre er dette også en blogg om billetter, plassreservasjoner, kranglete systemer og vanskelige reiseruter. Men jeg håper du som leser bloggen, er glad for at jeg også skriver om dette. Jeg er en av mange europeiske togentusiaster som forsøker å gjøre det litt lettere å ta toget. Dugnad, rett og slett – og i tillegg til å formidle mest mulig praktisk informasjon selv, prøver jeg også å lenke deg videre til andre nettsider og bloggere som gjør det enklere å reise med tog.

Jeg anbefaler også Facebook-gruppen Togferie – der deles det mye nyttig informasjon om togreiser. 

Det er så lett å havne i et flysete når vi skal ut på reise. Alle som har prøvd, vet at det fortsatt er mye vanskeligere å finne frem til gode togreiser og billige togbilletter. Derfor er det viktig at vi som er glade i toget, deler erfaringer og hjelper hverandre med praktiske råd og tips.

Hver gang vi flytter reisetid fra luften og ned på bakken, reduserer vi vårt eget klimaavtrykk. I den store sammenhengen er dette den viktigste grunnen til å velge toget litt oftere. (Les mer om tog&klima.)

Jeg tror likevel aller mest på reisegleden som motivasjon. Her på Togbloggen.no deler jeg derfor også opplevelser fra fine reisemål og vakre reiseruter, og prøver å formidle noe av den gleden jeg selv kjenner ved å reise langs bakken.

Tenk deg ditt eget land og resten av Norden, Europa og verden som en god bok. Når vi flyr, jumper vi rett til siste side. Reiser vi med tog, blar vi oss rolig gjennom hele fortellingen og kan stanse opp der den griper oss mest.

Det er så mye uopplevd for oss alle. God togreise!

Sigrid
togblogger

Har du lyst til å gjesteblogge?

Her på Togbloggen.no er det god plass til gjestebloggere – ta kontakt hvis du er interessert!

MER OM TOGBLOGGEN.NO

SOSIALE MEDIER

Instagram: @togbloggen
Her kan du følge meg når jeg er på reise, og ellers i hverdagen hjemme i Oslo, der jeg bor slik til at jeg har samme utsikt over Bunnefjorden som togene mellom Ljan og Nordstrand stasjon. Fineste utsikten i byen!

Facebook: Togbloggen.no
Lik/følg Togbloggens Fb-side hvis du vil bli varslet om nye blogginnlegg. I tillegg deler jeg (omtrent ukentlig) relevante nyheter og godt lesestoff fra andre reisebloggere, nettsider og medier.

SPONSING

Noen ganger får jeg togbillettene jeg reiser på, og da merkes blogginnleggene med «Sponset billett». Selv om jeg har mottatt og reist på en gratis billett, bestemmer jeg selv hva som skrives i etterkant – og jeg planlegger alltid reiseruten selv.

GJESTEBLOGGING

Togbloggen.no har vært gjesteblogger hos:

MEDIEOMTALE

Når Togbloggen.no blir kontaktet av journalister, bidrar jeg gjerne med råd, tips – og entusiasme for togreiser.

Her er noen eksempler på intervjuer med medier og andre:

2021

2020

2019

2018

2016

REDAKSJONELT INNHOLD

Jeg er opprinnelig journalist av yrke og kan også bidra med innhold til redaksjoner som vil ha reisereportasjer (- nei, det er ikke nødvendig å fly hver gang vi skal ut i verden!)

Redaksjonelt innhold jeg har levert:

  • Bernina Express (bladet Pensjonisten, nr 6 2018)
  • Lysfest og klappjakt hos söta bror (bladet Pensjonisten, nr 7 2017)
  • Reiseglede langs bakken (bladet Pensjonisten, nr 5 2017)

Sommeren 2019 ga jeg ut håndboken «På skinner. Ut i Europa med tog» i samarbeid med Mette Solberg Fjeldheim/Reiselykke Media. 

MER OM MEG

Jeg er selvstendig rådgiver med bakgrunn fra kommunikasjon og journalistikk. Du finner CV og mer om meg på www.langslinjen.no

KONTAKT

Jeg hører veldig gjerne fra deg!
E-post: sigrid (at) langslinjen.no

TAKK!

Takk til Svein, min aller beste venn og tålmodige reisefølge. Ser dere bilder av meg på bloggen, er det helst han som har tatt dem, og jeg håper – og tror – han også har glede av de langsomme turene våre langs bakken.

Togturist i avslappet positur. Her på toget til Gøteborg og omtrent ved grensen over til Sverige.
Pass, Interrail-billett og plassreservasjon.
Vår beste lesekrok! Morgentoget fra Oslo til Gøteborg.
Reiseglede! Her fra fotturen rundt Attermire Scare i Yorkshire Dales.
En fin formiddag med tog gjennom belgiske Vallonia
Jeg prøvesitter NSBs "barnebusiness" over Saltfjellet.
Bildet er tatt på toget Coastal Pacific, langs østkysten av sørøya på New Zealand. Vi har Marlborough i glasset og vindistriktet med samme navn ligger bak oss.
Perfekt avslutning av en fin togferie på New Zealand: Et badekar i regnskogen i Hokitika./The perfect way to end a rail journey in New Zealand: A bathtub in the rainforest, Hokitika.